Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης ΑΗΚ


 Αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της ΑΗΚ, με την οποία εξαγγέλλουν απεργιακά μέτρα την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σημειώνει τα ακόλουθα:

 

 • Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον ενεργειακής αβεβαιότητας και κοινωνικής αγωνίας, είναι επιβεβλημένη η υπευθυνότητα, η σύνεση και η ενσυναίσθηση, από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται, με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να διαμορφώνεται έξω από τον έλεγχο της ΑΗΚ, δεν πρέπει να προκαλούνται περαιτέρω εντάσεις και πιέσεις στους πολίτες.

   

 • Η εξαγγελία απεργιακών μέτρων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ συνιστά κοινωνική πρόκληση και δεν βρίσκει σύμφωνους τη Διοίκηση και Διεύθυνση του Οργανισμού.  Τα μέτρα αυτά ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν την ΑΗΚ.

 

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση υπηρετούν ένα σκοπό: Να βοηθήσουν την ΑΗΚ να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της και να ανταποκριθεί στην αποστολή της, ως ο σταθερός πυλώνας ενέργειας που στηρίζει την πρόοδο του τόπου μας.

   

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου και της συνεννόησης που διατηρούν με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, είχαν κατά το τελευταίο διάστημα αριθμό συναντήσεων με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό.  Η τελευταία συνάντηση έγινε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, πριν την εξαγγελία των μέτρων. Πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διακριτών ρόλων που υπηρετούν την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας της ΑΗΚ και θέτουν πάνω απ' όλα την εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού προς τον τόπο και τους πολίτες.

   

 • Διοίκηση και Διεύθυνση καλούν τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όπως επανεξετάσουν και αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των καταναλωτών και του κοινού γενικότερα.

 

-Τέλος-

 

Υπεύθυνος Τύπου:  15 Νοεμβρίου 2022