Άμεσες ενέργειες της ΑΗΚ για αποκατάσταση Ζημιών στο Δίκτυο Διανομής στις Περιοχές των Κοινοτήτων Απαισιάς και Παραμύθας, που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

​Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες, η ΑΗΚ βρίσκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά στις περιοχές της επαρχίας Λεμεσού. Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία και οι ομάδες ειδικών της ΑΗΚ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών και κατά συνέπεια επαναφορά της ηλεκτροδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες του προσωπικού, κάτω από αντίξοες συνθήκες συνεχίζονται άοκνα για πάνω από δύο εικοσιτετράωρα, εξαιτίας και της χθεσινής μεγάλης αναζωπύρωσης. 

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν επηρεαστεί και αντικατασταθεί 2 Εναέριοι Μετασχηματιστές, 10 πάσσαλοι Μέσης Τάσης και 6 πάσσαλοι Χαμηλής Τάσης, σε διάφορες περιοχές των πιο πάνω κοινοτήτων. Επιπρόσθετα, με σκοπό την άμεση επαναφορά της ηλεκτροδότησης, και όπου αυτό ήταν εφικτό, έχουν τοποθετηθεί γεννήτριες στο Δίκτυο μέχρι την τελική αποκατάσταση των ζημιών. Με τη σταδιακή αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών, το Δίκτυο ενεργοποιείται άμεσα και αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση οικιακών και άλλων υποστατικών των Κοινοτήτων που επηρεάστηκαν. Έχει ήδη γίνει σχεδόν πλήρης επαναφορά της ηλεκτροδότησης πλην ελάχιστων σημείων (δυο μεμονωμένες κατοικίες οι οποίες έχουν εκτεταμένες ζημιές και μια γεώτρηση στο δρόμο Παραμύθας - Γεράσας), για τα οποία γίνονται προσπάθειες για επαναφορά το συντομότερο δυνατό. 

Τονίζεται ότι για σκοπούς ασφάλειας, οι Χρήστες Δικτύου θα πρέπει να θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται συνεχώς υπό τάση, δηλαδή ότι έχουν ρεύμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για υποστατικά και εγκαταστάσεις τα οποία υπέστησαν ζημιές λόγω της πυρκαγιάς, και από τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν κίνδυνοι εξαιτίας της ηλεκτροδότησής τους. 

Η ΑΗΚ προβαίνει στο δικό της εξωτερικό οπτικό έλεγχο των υποστατικών, όμως η συνδρομή των ιδιοκτητών-χρηστών των υποστατικών αυτών είναι πολύ σημαντική. 

Οι ιδιοκτήτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν με την ΑΗΚ στα τηλέφωνα 25205202 και 25205221. 

Απόλυτη προτεραιότητα της ΑΗΚ είναι να ολοκληρωθούν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό οι εργασίες επιδιόρθωσης του Δικτύου.  Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν επηρεαστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία τους. 

-Τέλος-

​Υπεύθυνος Τύπου:  7 Αυγούστου 2023